Distelberg 39, 4708 DW Roosendaal

0165 528 101

Ons team

John van Zantvliet

Specialiteit: Osteopaat D.O./M.R.O.

Aanwezig: maandag-, dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend

John van Zantvliet is al bijna 35 jaar werkzaam in de praktijk, in eerste instantie als fysiotherapeut, maar omdat hij merkte dat hij zijn patienten daar niet afdoende mee kon helpen, is hij osteopathie gaan studeren en later ook darmziekten. Hij heeft bovendien de specialisatie kinderosteopathie gedaan. De basis van de osteopathie heeft hem geleerd dat beperkingen in het bewegingsapparaat, hoofdpijn, neerslachtigheid en zelfs depressiviteit (en ook andere klachten), allemaal verband houden met de gezondheid van de inwendige organen. Hij is er bovendien van overtuigd dat lichamelijke en geestelijke klachten, die niet door een uitwendig trauma zijn veroorzaakt, worden veroorzaakt door het niet uiten van al dan niet opgekropte emoties. Deze zienswijze past hij (succesvol) toe in zijn praktijk. Naast volwassenen kan hij bovendien baby’s en jonge kinderen helpen, hij is gespecialiseerd kinderosteopaat.

 

David Barrix

Specialiteit: Osteopaat MSc.Ost.

Aanwezig: maandag

Na zijn studie kinesitherapie te Brussel, behaalde David in 2003 zijn diploma in de osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO). Aansluitend behaalde hij zijn bachelor diploma aan de University of Westminster en studeerde hij af in 2012 als Master in de osteopathie aan de University of Applied Sciences te Innsbruck.

In 2003 startte David zijn eigen osteopathiepraktijk op in België. In 2006 ontstond in samenwerking met zijn vrouw Greet Segers, de Groepspraktijk Barrix-Segers te Dworp (België) hetgeen onder andere leidde tot een multidisciplinaire benadering van baby’s en kinderen. Sinds 2009 is David actief in de praktijk Tolberg.

Daar David van kleins af aan een passie heeft voor sport is hij sterk gedreven in het werken met sporters. Vooral de preventie van blessures bij zich ontwikkelende actieve kinderen en jongeren vormen voor hem een uitdaging. Verder is hij zeer gemotiveerd in het verwerven van kennis en kunde in functie van de behandeling en begeleiding van iedere patiënt. Ook haalt hij veel voldoening en plezier uit het doorgeven van deze kennis aan collega’s. Daarom is David nog steeds docent en geeft hij postgraduate opleidingen in de sport alsook de pediatrie voor osteopaten te Antwerpen, Gent en Kopenhagen.

Samen met de andere collega’s hecht David steeds veel belang aan een goede samenwerking met andere medici en paramedici met als uitgangspunt dat een multidisciplinaire samenwerking de patiënt steeds ten goede komt.

Meer info op: www.barrix-segers.be

Hugo de Cock

Aanwezig: donderdag

Specialiteit: Osteopaat MSc.Ost.

Hugo werd fysiotherapeut in 1985 en is afgestudeerd als osteopaat in 1995. Achteraf behaalde hij een B.Sc in Londen en zijn M.Sc in Innsbruck. Hij was 20 jaar docent osteopathie. Vanuit deze functie heeft hij een duidelijke hand gehad in de opleiding van een wezenlijk deel van de Nederlandse Osteopaten. Occasioneel is hij nog actief als docent in postgraduaten voor Osteopaten.
Naast het werk in onze praktijk, leidt hij een osteopathisch centrum in Bornem (België). Al deze ervaring brengt hij sinds 2006 in, in Praktijk Tolberg. Op zoek gaan naar een geïntegreerde oplossing voor de klachten van de patiënt, staat voorop in zijn aanpak.

Meer info op: www.osteopathiebornem.be

Carmen Jongenelen-Verheijen

Functie: Secretaresse/administratief medewerkster

Carmen is uw eerste aanspreekpunt in onze praktijk. Voor het maken/ verzetten van afspraken en het beantwoorden van al uw niet medische-inhoudelijke vragen is zij op werkdagen van 8.00 – 12.30 uur aanwezig.

Aanwezig: maandag- , dinsdag-, woensdag-, donderdag-, vrijdagochtend