Osteopathie

Medische aspecten

Rugpijn, een klacht die bij vier op de vijf mensen voorkomt, wordt het meest behandeld. Er zijn echter veel meer storingen die pijn in het bewegingsapparaat kunnen veroorzaken. Hoofdpijnen en pijn in
de nek en schouder kunnen door Osteopathie behandeld worden. Elke gewrichtspijn, zoals in de heup, knie, enkel, voet, pols, elleboog, schouder en rib kan baat hebben bij een behandeling, veelal liggen oorzakelijkheden elders en soms ver weg van de eigenlijke pijn regio. Veel vrouwen vinden tijdens hun zwangerschap, wanneer de verandering in het lichaam pijn en ongemakken veroorzaakt, verlichting na een behandeling door een Osteopaat.

Sporters

Sommigen willen graag zo spoedig mogelijk weer verder met hun sport na een blessure. Anderen hebben misschien problemen die niet zichtbaar zijn, maar die hen wel belemmeren om optimaal te functioneren en zodoende slechter presteren. Zij krijgen een toegespitste behandeling zodat zij hun sportieve doelen kunnen bereiken.

Sporters op ieder niveau kunnen ook baat hebben bij een behandeling

Patiënten na operatie

Osteopaten kunnen lichamelijke klachten bij mensen van alle leeftijden behandelen, van een trauma bij de geboorte, chronische middenoorontsteking bij jonge kinderen tot artritis bij ouderen. Zo kan het zijn dat darmkrampjes bij baby’s veroorzaakt worden doordat bij de geboorte hun schedelbasis te weinig ruimte heeft gehad in het geboortekanaal. Daardoor kan een zenuw of bloedvat in de verdrukking raken. Door het hoofdje te behandelen, verdwijnen de krampjes. Tevens kan een snelgeboorte of een te laat breken van de vliezen aan de basis liggen van krampjes of algehele weerstandsverlaging geven.

Osteopaten kunnen patiënten helpen na een operatie, met name wanneer het lichaam van de patiënt niet kan wennen aan veranderingen.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!