Maak kennis met onze osteopaten

Wij zijn trots op ons hoog opgeleid personeel

Osteopaat David Barrix
David Barrix

Specialiteit: Osteopaat, MSc. Ost.

Na zijn studie fysiotherapie (Brussel) studeerde David osteopathie in Gent. In 2005 behaalde hij zijn BSc. in Londen. Naast het lesgeven aan de International Academy of Osteopathy en zijn verbinding met praktijk Tolberg werkt David in Dworp (België), in de groepspraktijk die hij met zijn vrouw heeft opgestart. Samen met de andere collega’s hecht David steeds veel belang aan een goede samenwerking met andere medici en paramedici met als uitgangspunt dat een multidisciplinaire samenwerking de patiënt steeds ten goede komt.

Aanwezig: maandag

osteopaat Hugo Cock
Hugo Cock

Specialiteit: Osteopaat, MSc. Ost.

Osteopathie Bornem

Hugo (1964) werd fysiotherapeut in 1985 en is afgestudeerd als osteopaat in 1995. Naast het werk in onze praktijk leidt hij een osteopatisch centrum in Boven (België) en heeft hij een aantal jaren de functie van hoofddocent en vice principal aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent bekleedt. Vanuit deze functie heeft hij een duidelijke hand in de opleiding van een wezenlijk deel van de Nederlandse osteopaten gehad. Al deze ervaring brengt hij sinds 2006 in, in praktijk Tolberg. Integratie tussen het musculoskeletale, craniosacrale en orgaansysteem staat voorop in zijn aanpak. Hiernaast is Hugo een fervent golfer.

Aanwezig: woensdag

Osteopaat Hugo van Zantvliet
John van Zandvliet

Specialiteit: Osteopaat D.O./M.R.O.

John (1964) is aan de praktijk verbonden sinds 1989. Nadat hij de studie hiervoor in 2007 afrondde heeft hij het vak Fysiotherapie verruild voor de Osteopathie. Als speciaal aandachtsgebied heeft hij de Kinderosteopathie.

Aanwezig: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend

Osteopaat Wout Kil
Wout Kil

Specialiteit: Osteopaat

Wout heeft zich na zijn opleiding tot fysiotherapeut gericht op de osteopathie. In 2017 rondde hij de parttime studie tot osteopaat aan het Flanders International College of Osteopathy cum laude af. Hij heeft veel ervaring met topsporters opgedaan door het begeleiden van een profhockeyteam en diverse voetbalteams. Daarnaast zijn de osteopathische behandeling van zwangeren en kinderen zijn extra aandachtsgebieden en heeft hij zich eveneens bekwaamd in dry needling. In zijn vrije tijd zit Wout graag op de racefiets en geniet hij van lekker eten en goed gezelschap.

Aanwezig: dinsdag

Osteopathie & Medicatie

Osteopathie werkt traditionele medicijnen niet tegen. Het is geen alternatieve behandelwijze, maar een complementaire dit wil zeggen een aanvullende en ondersteunende wijze.

Osteopathie kan zelfstandig of in combinatie met een medische behandeling gebruikt worden.

U heeft bij de meeste verzekeringsmaatschappijen geen verwijzing van een arts nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Eerste bezoek

Een eerste bezoek bij de Osteopaat zal op een soortgelijke wijze verlopen als het eerste bezoek aan een huisarts. De Osteopaat zal eerst willen weten wanneer de klachten zijn begonnen en hoe ze zijn ontstaan.

Hij of zij zal een uitgebreide ziektegeschiedenis oftewel anamnese maken en zo een indruk krijgen van het ziektebeeld en de behandelwijze wordt aan de hand van de bevindingen opgesteld.

Chronische rug- en nekpijn, uitstralende pijn in armen of benen, hoofdpijn/migraine, whiplash, slechte darmwerking, huilbabies, chronische oorontsteking.

Door het gebruik van de handen, minder beweeglijke weefsels opgespoord, deze worden hersteld en zo ziekten genezen of voorkomen.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!